Valoració del Preacord de Conveni Creu Roja Barcelona

Salut companyes i companys,

En primer lloc volem fer-vos coneixedores de l’existència d’una nova força sindical a l’empresa, la CGT, que des d’aquest passat novembre compta amb una secció sindical a la provincia de Barcelona en clar procés d’expansió. Des de la CGT entenem el sindicalisme com una eina de lluita basada en la solidaritat i ajuda mútua entre iguals, lluny de delegacionismes i pactes entre bastidors. En aquest sentit i davant del preacord del Conveni de Barcelona volem fer públic les nostres valoracions del document properament sotmès a votació:

Caldrà estar atents a la implementació de la nova classificació professional que es relativament equivalent al Conveni d’Acció Social, i que no siguin a la baixa, amb la repercussió que tindria en categoria professional i salarialment.

També volem manifestar el nostre rebuig a la doble escala salarial que suposarà la reducció de salari per a les noves treballadores que ingressin de nou i que abans eren regides pel Conveni de Sanitat Privada. A aquestes noves incorporacions no se’ls aplicarà el complement Ad Personam i per tant suposa una discriminació totalment injusta cap a elles.

De la mateixa manera detectem una pujada salarial insignificant de 0,8% el 2018 i 0,8% el 2019 que no s’ajusta ni tant sols a la pujada de l’IPC (que el 2017 serà de 1,8% i 2% la previsió per 2018) i que a la pràctica significa una clara i continuada pèrdua de poder adquisitiu.

Veiem millora en les incapacitats temporals que passen a ser el 100% del salari mensual des del primer dia de baixa.

També veiem millora quant a llicencies i permisos ja que es disposaria de 2 dies d’assumptes propis no recuperables i sumats a la jornada de treball. En aquest sentit també es gaudiria d’un dia addicional per festiu, a gaudir per setmana santa i un altre per nadal.

Quant als complements salarials no hi ha un desenvolupament clar sobre la proposta. Els entenem discrecionals i opacs i basats en pactes individuals i no revalorables.

Finalment apuntar que des de la secció sindical de CGT som conscients que la lluita es el camí per millorar les condicions materials també al nostre lloc de treball. Per això emplacem a les treballadores a organitzar-se i ser part activa en la defensa dels nostres drets.

Si ningú treballa per tu, que ningú decideixi per tu.

Document desenvolupant el ANÀLISI I VALORACIÓ DEL PREACORD DEL CONVENI DE BARCELONA

Per més información:

creuroja@cgtberga.org cgtsecciocreurojabarcelona@gmail.com                                                                                      @cgtcreurojbarna

cgt creu roja barcelona (2)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s